Koliko često hraniti štene maltezera?

U ovom tekstu pročitajte

koliko cesto hraniti stene

Koliko često hraniti štene maltezera?

Iako se štene maltezera može hraniti iz velike posude sa hranom, na ovaj način nije lako nadgledati unos hrane.
Maltezer je obično aktivan mali pas, ali gladno štene, sa stalnim pristupom hrani, lako može dobiti prekomernu težinu ako se njegova ishrana ne kontroliše.

Dnevni unos kalorija

Štenetu maltezera je potrebno oko dva puta više kalorija dnevno kao aktivnom odraslom maltezeru, kako bi podmirio svoje povećane potrebe za energijom usled rasta. Idealna težina odraslog maltezera je između četiri i šest kilograma. Stoga, sledeći smernice, štenetu maltezera treba oko 400 kalorija dnevno. Prema veterinarima, ta količina može da se smanji jedan i po’ put od odraslog psa ili na 300 kalorija do trenutka kada štene napuni šest meseci. Kada maltezer napuni godinu dana, smatra se potpuno odraslim i može da pojede oko 200 kalorija svakog dana.


Kučići koji još sisaju

Zahtevi za hranjenjem štenaca maltezera se razlikuju od onih koji su već prešli na čvrstu hranu. Mladunci od rođenja do četiri nedelje zahtevaju mleko od majki ili formulu za zamenu mleka na svaka dva sata. Dajte štencu formulu dok se ne zasiti pri svakom hranjenju. Uobičajeno je da će štene popiti oko 15 mililitara formule po 100 grama telesne težine svakog dana. Od četiri do osam nedelja, vaš maltezer može da se prebaci sa mleka na čvrstu hranu. Mešajte jednake delove čvrste konzervirane ili suve hrane i formule, polako smanjujući količinu formule tokom perioda od četiri sedmice. Hranjenje se može smanjiti sa svaka dva sata na svaka četiri do šest sati, dok se ne odvikne.

Vrste hrane

Možete hraniti vaše štene suvom ili konzerviranom hranom, takođe možete ih mešati zajedno. Suva hrana se može davati tokom celog dana i pomaže u odvraćanju naslaga i kamenca na zubima vašeg šteneta, smanjujući sve probleme sa zubima, koji mogu uticati na rase poput maltezera. Konzervirana hrana sadrži veliki deo vode, do 75 procenata. Veći sadržaj vode može pomoći u sprečavanju kamenaca u bešići, što takođe može uticati na maltezera. Kombinacija dve vrste hrane daje vam najbolje iz obe sfere, ali budite sigurni da zbrajate kalorije kako biste utvrdili idealne veličine porcija za vašeg malog ljubimca.

Dijeta

Maltezeri su mali psi kojima je potrebno puno hranljivih kalorija upakovano u njihove male obroke. Proizvođači moraju navesti sastojke u opadajućem redosledu, pa potražite hranu koja kao primarni sastojak navodi cela mesa. Meso je visokokvalitetni izvor proteina za vaše štene maltezera. Hrana čiji sastojci prate profile hranljivosti, sadrže sve potrebne proteine, masti, ugljene hidrate, povrće, voće, vitamine i minerale potrebne vašem štenetu. Davanjem kvalitetne hrane označene „za rast i razvoj štenadi“ osigurava se da vaš mališan ne jede samo prazne ili nezdrave kalorije, već dobija svu potrebnu ishranu.

Koliko često hraniti štene

Hranite vaše štene četiri puta dnevno. Podelite potrebnu količinu dnevnih kalorija sa brojem obroka koje mu dajete da biste odredili porcije. Na primer, maltezer hranjen sa 400 kalorija dnevno dobio bi 100 kalorija po obroku, ako bi se hranio četiri puta dnevno. Česta hranjenja važna su za maltezere, jer ova rasa pati od hipoglikemije, posebno tokom prva tri meseca života. Hranjenje tokom dana pomaže u održavanju nivoa glukoze u krvi vašeg šteneta. Ako primetite da vaše štene pokazuje znake niskog šećera u krvi, poput gubitka apetita, slabosti, letargije ili napada, utrljajte mu kukuruzni sirup na desni da ga stabilizuje. Odmah ga odvedite svom veterinaru koji će možda morati da mu da intravensku glukozu.

Zaključak

Kada birate hranu za svog maltezera, želite da izbegnete hranu koja sadrži veštačke boje i boje za hranu, jer to može da utiče na krzno vašeg malog prijatelja.

Ako mislite da vaše štene počinje da izgleda pomalo mršavo ili zaobljeno, obratite se svom veterinaru da biste utvrdili da li su neophodne promene u ishrani. Svaki pas je različit, pa će vašem štenetu jednostavno trebati više ili manje hrane na osnovu njegovog nivoa aktivnosti. Zdravstveni pregledi takođe pomažu da se isključi zdravstveno pitanje koje utiče na njegovu težinu.

————

Volite maltezere? Pročitajte par saveta ovde. Želite da saznate nešto o svom omiljenom alkoholnom piću? Kliknite ovde!

Proverite recepte za plazma torte ovde ili napravite uštipke, američke palačinke ili pite sa mesom, sirom

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pratite nas

Popularni članci

U fokusu

Pročitajte i

Da li su maltezeri golicljivi

Da li su maltezeri golicljivi?

Kako da znate da li je vaš maltezer golicljiv? – Vaš maltezer se prevrće na leđa, a vi ne možete da odolite da pomazite njegov