Vožnja čamcem sa maltezerima

U ovom tekstu pročitajte

Vožnja čamcem sa maltezerima

Ako uživate da provodite vreme na vodi, logično je da se vaš maltezer pridruži zabavi. Vožnja čamcem sa kućnim ljubimcem može biti zastrašujuća, ali bez obzira na to, postoje trikovi koji vam mogu pomoći i možete imati zabavno letnje iskustvo koje možete podeliti sa svojim psom. Pored opcije provođenja vremena sa vašim maltezerom na vožnji pontonom ili gliserom, postoji niz drugih pristupačnijih opcija gde možete povesti vašeg psa, uključujući:

  • Kajak
  • Surfovanje
  • Splavovi na naduvavanje
  • Kanui
  • Čamci
  • Krstarenje
  • Jedrilice
  • Motorni čamci
  • Mali trajektni brodovi

Svakako biste želeli da počnete sa većim i stabilnijim čamcem. Ovo će pomoći vašem maltezeru da se oseća sigurnije i daće vam više samopouzdanja da se neće prevrnuti u vodi. Na primer, možete vašeg ljubimca upoznati sa aktivnostima na vodi kroz veliki čamac na vesla za više osoba koji će biti stabilan i dati mu dovoljno prostora za opuštanje. Za maltezere koji su mirni u blizini vode, manji čamac ili čak daska za veslanje može biti odličan način da upoznate svog ljubimca sa aktivnostima kao što su vožnja čamcem ili kajakom.

Vožnja čamcem može biti stresna, zato počninte polako

Kada prvi put povedete svog maltezera u aktivnost kao što je vožnja čamcem, želite da idete polako da biste bili sigurni da se vaš pas oseća bezbedno i samopouzdano. Osećaj klimavosti na nestabilnoj površini može biti alarmantan za mnoge pse. Krećite se tempom i nivoom udobnosti vašeg psa i zapamtite da, iako možda žurite da izađete na vodu, vaš maltezer ima naporan posao da se prilagodi novom „tlu“ ispod njegovih nogu.

Korak 1: Idealno bi bilo da pre nego što počne vožnja čamcem, počnete sa čamcem na kopnu ili na plaži u plitkoj vodi i dozvolite vašem maltezeru da samostalno uđe i izađe na brod.

Korak 2: Koristite pozitivnou stimulaciju da nagradite i ohrabrite svog psa da izrazi bilo kakvo interesovanje za čamac, kao što je njuškanje ili približavanje.

Korak 3: Uđite sami u čamac i pokažite svom maltezeru da je bezbedan i nastavite da nagrađujete svog ljubimca za bilo kakav angažman, kao što je postavljanje dve šape na čamac

Korak 4: Nakon što vaš maltezer samouvereno uđe sa dve šape na čamac, ohrabrite ga da stavi sve četiri šape. Dok je vaš maltezer na brodu, nastavite da hvalite i nudite nagrade i poslastice kako biste pomogli svom ljubimcu da izgradi asocijacije na čamac kao zabavno i udobno mesto za boravak.

Korak 5: Kada vaš maltezer udobno ulazi i izlazi sa čamca i ostaje duže na čamcu, možete izaći na vodu. Kada počnete da se udaljavate od vode, nastavite da hvalite i nagrađujete svog maltezera što je miran na vodi.

Ali ako vaš maltezer pokazuje znake uznemirenosti, dajte mu pauzu i pokušajte sa prethodnim korakom gde će se vaš pas osećati sigurnije. Nemojte ih terati da nastave ako im je očigledno neprijatno.

Vožnja čamcem – pripremite se pre nego što krenete

Ako želite da vožnja čamcen sa vašim maltezerom ovog leta bude zabavna, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kod kuće kako biste pripremili svog maltezera da se oseća udobno na vodi. Jedan od najvećih izazova za pse u čamcu, posebno manjim psima kao što su maltezeri, je nestabilnost pod nogama. Da biste pomogli svom psu da se pripremi za nepredvidivo kretanje vode i nestabilan osećaj, trebalo bi da se pripremite kod kuće.

Oni koji imaju pristup kajaku, kanuu ili dasci za veslanje mogu upoznati svog matezera sa tim, u dvorištu gde im je udobnije. Pustite svog ljubimca da slobodno istražuje, a zatim koristite poslastice, pohvale ili igračke da nagradite svog psa za taj angažman i kada to počne. Ako nemate pristup čamcu, dasci ili kanuu, možete bezbedno da vežbate na drugim nestabilnim površinama kao što su daske stolove i fitnes oprema za balansiranje. Idite tempom svog psa da biste ga podstakli da testira klimave površine sa dve i četiri šape.

Pre nego što krene vožnja čamcem, uverite se da vaš pas ima dovoljno vode i da pazite na znake pregrevanja ako ste na jakom suncu.

 

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pratite nas

Popularni članci

U fokusu

Pročitajte i

Da li su maltezeri golicljivi

Da li su maltezeri golicljivi?

Kako da znate da li je vaš maltezer golicljiv? – Vaš maltezer se prevrće na leđa, a vi ne možete da odolite da pomazite njegov