Koliko sati spava maltezer?

U ovom tekstu pročitajte

Koliko sati spava maltezer

Broj sati koliko maltezer spava u velikoj meri zavisi od količine aktivnosti i koliko je star. Poznavanje šablona spavanja vaših pasa je važno. Promene u njihovom snu će vas upozoriti na moguću bolest ili povrede.

Štenci maltezera mogu spavati do 18 sati dnevno, dok odrasli pas treba da se navikne na razumnijih 8-10 sati, ali to zaista može zavisiti od vašeg maltezera. Baš kao što ljudi imaju različite navike spavanja, maltezeri mogu imati svoje individualne navike. Dakle, ono što je tipično za jednog maltezera možda neće biti isto za drugog. Postoji niz faktora koji mogu uticati na ritam spavanja psa. Neki od njih uključuju:

  • Buka i smetnja u kući ili dvorištu.
  • Vreme hranjenja (da li su gladni?)
  • Rutina vežbanja
  • Starost
  • Udobnost

Očigledno, ako postoje glasni zvukovi i opšta buka oko mesta gde vaš pas spava, postoji veća šansa da će se buditi i neće duboko zaspati. Dubok san je kada životinje oporavljaju svoju energiju. Ako smatrate da je ovo jedan od razloga, trebalo bi da pronađete mirno mesto gde ćete staviti krevet za pse.

Glad ili žeđ će otežati vašem psu da zaspi. Teško je zaspati kada ste gladni ili žedni. Uverite se da vaš pas ima dovoljno hrane i vode kako bi bio sit pre spavanja. Druga opcija je da promenite vreme hranjenja za vaše maltezere tako da bude bliže vremenu kada želite da spavaju.

Vežba će umoriti čak i najvećeg psa i iscrpiti mu energiju. Maltezeri su mala rasa i zbog svoje veličine, trening i vežbanje se ponekad zaboravlje. Ako vaš pas ne vežba, onda je vreme da pokušate da uvedete tu rutinu. Sjajna stvar je što za maltezere treba samo 10 do 15 minuta i oni će se brzo umoriti. Dodatna prednost je što će istovremeno vaš pas biti u formi i kvalitetno provoditi vreme sa vama.

Kako maltezer stari, on će više spavati. Starijem psu će biti potreban odmor da bi mogao da ubaci energiju kada je to potrebno. Stariji maltezer će generalno više osetiti promene u temperaturi i trebalo bi da obezbedite da im bude toplo zimi i hladnije leti kako biste im olakšali odmor.

Maltezer će bolje spavati ako mu je udobno. Ako je vruća letnja noć, onda će mu rashlađena prostirka ili u lepa hladna prostorija sa klima-uređajem definitivno pomoći da bude udobnije. Kada je hladno, bilo bi sjajno da im date ćebe na kom mogu da spavaju. Ovo će sprečiti da hladnoća prođe kroz pod i uđe u njihov krevet. Takođe udoban podstavljeni krevet će učiniti čuda pomažući im da duže spavaju noću zimi.

Kako mogu da pomognete maltezeru da spava celu noć?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaš maltezer možda ne spava tokom noći. Iako je nekoliko saveta već dato, hajde da pokrijemo sve stvari koje možete da uradite, a koje mogu pomoći vašem maltezeru da spava celu noć.

Vreme hranjenja. Nemojte ih hraniti prerano ili će se probuditi gladni. Želite da budete sigurni da jedu u roku od nekoliko sati nakon što su se smestili za noć. Štenci posebno treba da se hrane u češćim intervalima, ali imajte to na umu kada planirate raspored hranjenja za vaše maltezere.

Količina hrane. Uverite se da ne hranite svoje maltezere premalo ili previše. I jedno i drugo može izazvati probleme sa spavanjem. Preterano hranjenje vašeg maltezera će učiniti da se oseća naduto i neprijatno. Ako spava na stomaku i ako je pojeo previše hrane, to će mu izazvati nelagodnost. Nedovoljno hranjenje vašeg maltezera takođe može biti problem jer će osećati glad, a to ih može probuditi u sred noći.

Količina vežbi i redovna vežba. Uverite se da vaš pas ima dovoljno vežbi tokom dana. Kasna popodnevna ili večernja šetnja pomoći će im da se izmore i pripreme za dobar noćni odmor. Redovne vežbe će stvoriti rutinu, a psi napreduju u rutinama.

Loši obrasci spavanja. Ne dozvolite svom psu da spava celo popodne, a zatim očekujte da će spavati celu noć. Moraju biti budni i zabavljeni tokom popodneva i ranih večernjih sati. Dosada može dovesti do toga da se vaš pas odmara i spava u neodgovarajuće vreme. Da biste osigurali da se to ne dogodi, nabavite im igračke kako biste ih zabavljali i igrajte se sa svojim psom što češće možete.

————

Volite maltezere? Pročitajte par saveta ovde. Želite da saznate nešto o svom omiljenom alkoholnom piću? Kliknite ovde!

Proverite recepte za plazma torte ovde ili napravite uštipke, američke palačinke ili pite sa mesom, sirom

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pratite nas

Popularni članci

U fokusu

Pročitajte i

Da li su maltezeri golicljivi

Da li su maltezeri golicljivi?

Kako da znate da li je vaš maltezer golicljiv? – Vaš maltezer se prevrće na leđa, a vi ne možete da odolite da pomazite njegov